Byta kamrem hos en bilverkstad

Hej där alla läsare! Vilken måndag vi har, solen lyser över Södermalm och det är strålande väder. Dock är det ingen sport som står på schemat idag utan jag har något helt annat som måste göras och det är inte alls lika kul. Jag behöver ringa till en bilverkstad på Södermalm och boka tid för kamremsbyte, låter inte alls så lockande om jag ska vara ärlig. Det är något med att man måste åka in till en bilverkstad och byta kamrem när bilen har gått ett visst antal mil eller hur gammal den är. Egentligen vet jag inte ens varför jag har en bil med tanke på att jag bor mitt på Södermalm och har nära till allt. Jobbet ligger någon kilometer bort och matbutiker finns i varje hörn känns det som. Det tar nog längre tid för mig att gå ta bilen till jobbet än vad det skulle göra att promenera om man räknar med rusningstrafiken. Sen ska vi inte ens prata om vad det kostar med parkering, jag har nog aldrig lagt så mycket på parkering. Det går åt hundralappar i veckan på parkering och det är inte optimalt. Jag har precis flyttat till Södermalm och jag tror att det har varit lite av en vana att alltid kunna ha tillgång till bil, innan bodde jag på landet och då var man tvungen till att ha bil. Tankarna på att sälja bilen har faktiskt slagit mig men jag vet att den måste in till en bilverkstad först så att jag kan ge den en full service och byta kamrem, annars kommer det inte vara lika högt värde på bilen. Innan jag säljer den så tänkte jag först prova hur det är att ha en vardag utan tillgång till bil, för att se om jag klarar det och se hur det känns.